Det här blir allra godast på grillen, men funkar att göra i ugn också.
4 laxfileér
2 burkar gräslöksost
1 stor burk creme fraiche
dill
extra gräslök (funkar med fryst)
salt, citronpeppar
Blanda ihop gräslöksost och creme fraiche till en smet.
Riv av 8 ark folie.
Lägg en filé på 4 av arken. Krydda med salt och citronpeppar. Fördela smeten på de 4 filéerna. Vik ihop folien runt varje filé. Vira ytterligare ett ark runt varje paket. Grilla på grillen ca 10-20 minuter. Allt beror på vilken glöd du har, hur långt ner du har grillgallret osv så här får man prova sig fram. Hör du att det puttrar i paketen så har du troligen rätt värme.
Serveras med färskpotatis.
I ugn: 200 grader ca 15 minuter i ugnsfast form med smeten över filéerna. Samma här, prova dig fram tills laxen är genomstekt utan att vara torr.