Det är nog egentligen inte Mariannes recept från början, men jag kallar det så eftersom det är hon som bistått med detta recept sen många år tillbaka =) Marianne är min mamma.
Du behöver:
1 fläskfilé (som ansas från fett)
1 paket bacon (eller 2 om man är tokig i bacon)
4 msk smör eller margarin
ca 1 msk torkad basilika
ca 2 msk persilja
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1/2-1 msk dijonsenap
3 dl hönsbuljong
3 dl grädde
salt
vitpeppar
Börja med att hacka den gula löken och fräs den mjuk i smör eller margarin i en kastrull. Häll sedan på 3 dl hönsbuljong och låt detta koka ner till hälften.
Under tiden, knaperstek bacon och lägg i en skål.
Bryn fläskfilén runt om och skär sedan ett längsgående snitt i den och lägg i en ugnsfast form.
Blanda smör, basilika, pressad vitlök och persilja till och fyll fläskfilén. Strö över bacon. Sätt in i ugnen på 225 C i ca 15 minuter.
Såsen:
Tillsätt dijonsenap, grädde och låt koka upp. Red med maizenas redning till lagom konsistens. Krydda med salt och vitpeppar.
Att servera till: hasselbackspotatis eller annan valfri potatis.