Den här köttfärspajen påminner inte om någon annan köttfärspaj jag nånsin ätit. Minns att när vi skulle laga den tillsammans, jag och Ann-Sofie på Poppelgränd så var jag skeptisk. Senap? Basilika? Ärtor, majs och paprika? Men den är supergod ihop med en grönsallad. Receptet är som följer:
4 pers
PAJDEG
225 g smör
4 1/2 dl mjöl
4 msk vatten
2 krm salt
Klä en eldfast form (ca 27 cm i diameter). Sätt fast pajskalet med folie runt kanten på formen. Förgrädda pajskalet ca 10-15 min i 200 C.
FYLLNING
1 purjolök
400 g köttfärs
1 burk Creme Fraiche (ej lätt)
1 tsk basilika
1 tsk senap
300 g fryst grönsaksblandning med ärtor, majs och paprika (tinas upp)
riven ost
Stek köttfärsen och purjolöken och blanda i Creme Fraiche, grönsaker och kryddor. Fyll pajskalet och grädda i ugn i 225 C i ca 20 minuter.
Serveras med en grönsallad och rött vin.